Om oss

Yoga och Hälsa Öland öppnade februari 2019. Tina Petersson driver studion med hjälp av Annelie Frank. Båda är internationellt utbildade yogalärare. Det skiljer ett år mellan Tina och Annelie, båda är uppväxta i Färjestaden och deras vägar har korsats under åren. Båda har tillbringat större delen av barndomen på Aledals ridcenter som hästskötare, där dom återsågs efter barnafödande ca 20 år senare. Efter sina yogautbildningar möttes de på Malkars gym där de jobbade som instruktörer.
Läs nedan om våra utbildningar och syn på vår yoga.

Tina Petersson
Tina är en internationellt certifierad lärare. Hon avslutade sin Hathayogautbildning i Vickleby sommaren 2017 och har där efter utbildat sig i Yinyoga och restorativyoga.  

För ca 13 år sedan började Tina med yoga. Från att ha gått sporadiskt på yogaklasser på gym, ökade intresset för varje år som gick. Yogan började som en träningsform men blev så mycket mer. Det är harmoni för kropp och själ, stillhet, läkning, styrka och självkänsla.

Tina började undervisa 2018 och har sen dess hållt flera klasser i vecka. I sina klasser vill Tina förmedla lugn, harmoni och inre styrka, med en lite portion humor. Yoga ska var roligt och avslappnat. Hennes klasser bygger på vikten av att andas rätt och att lära känna din kropp.

Nicolina Svensén
Nicolina är internationellt utbildad vinyasa och ashtanga lärare på en liten ö i stilla havet som heter Palau. Hennes passion är att kombinera mjuka övningar som öppnar upp spänningar i kroppen, samtidigt som vi släpper taget om det som inte gynnar oss på en djupare nivå.

Julia Oliveira Ivarsson
Julia utbildade sig till yogalärare i Indien. Hon är certifierad i Hatha, Vinyasa och Ashtangayoga. Julia brinner för att sprida kunskap om hur viktigt det är att lära känna sig själv, sin själ och att lyssna på sin kropp. Med kärlek och värme så vill hon visa att det går att finna en inre balans med hjälp av de fysiska övningarna inom yoga kombinerat med vår andning. Hon vill uppmärksamma att läkning verkligen är möjligt. Julia är kopplad till känslor och hon välkomnar alla känslor på sina pass, kom som du är och känn det du känner. Skratta, gråt eller bara var. 
Julia har erfarenhet av att använda yogan som en metod för att läka sin kropp, själ och sitt sinne efter en bilolycka och en utmattningsdepression. Hon har tagit sig ur en rad olika fysiska skador, allt från frakturer i rygg och nacke, brutna handleder och trasiga knän. Idag mår hon bättre än någonsin tack vare yogan och är redo att sprida sin kärlek för yogan och dess magi.

Annelie Frank
Annelie är internationellt certifierad yogalärare i vinyasa, ashtanga och yinyoga, utbildad på Sampoorna Yoga i Indien. Hon upptäckte yogan ganska sent i livet men fastnade omedelbart och tilltalades av helheten med asanas, pranayama, meditation, mantran och livsreglerna.

Hennes klasser i de olika yogastilarna grundas på de klassiska yogapositionerna även om det kan förekomma en del annat också. Annelie Frank har undervisat regelbundet med flera klasser i veckan, workshops och temaklasser sedan hon gick sin första utbildning i början av 2016.

Stephanie Johnsson
Stephanie är internationellt certifierad 200h hatha vinyasa-lärare, samt vidareutbildad inom yin yoga, restorative yoga och yoga nidra. Utöver yogautbildningar har hon studerat och är verksam inom meditation, hypnos, taktil massage och healing.
Med ett starkt fokus på den spirituella inre resan undervisar Stephanie alla nivåer och strävar efter att alla deltagare ska uppleva nya insikter, ny energi, ny kunskap och inspiration.